Genç Haber Merkezi
GENÇ Dergi Ocak 2025 Sayısı Çıktı!
GENÇ Dergi`nin Ocak sayısı dopdolu içeriğiyle çıktı! Her ay dosyamızda gönül gündemimizi, gönül coğrafyamızın...
Kazanamayacaklar..
Cantürk Genç / Genç Haber Merkezi / @canturkg
Herkes için sıradan başlayan bir gündü dün. Sabahın erken saatlerinde şehir uyanmaya, sokaklar insanlarla dolmaya başlamıştı. Herkes rızkının peşinde… Alışılagelmiş bir sabahtı anlayacağınız.
Televizyonlar açılmaya, gazeteler okunmaya başlanınca işin rengi değişti birden. Haber sitelerine bir bir düşen haberler hep aynı başlıkta sunuluyordu:
“DAĞLICA’DA 8 ŞEHİT,16 YARALI…”
Millet olarak yine en hassas noktamızdan vurulmuştuk, yıllardır mücadele ettiğimiz teröre sekiz nefer daha kurban vermiştik. Haberi duyduğumuz anda hissettiğimiz acı yavaş yavaş yerini büyük bir nefrete bırakmaya başladı. Herkes yıllardır mücadele edilen ancak bir türlü bitirilemeyen terör yüzünden birilerini suçlu gösterme çabasına girdi.
Ne yazık ki milletimiz duyduğu acıdan dolayı iki önemli erdemi göz ardı etmeye başladı: Sabır ve sağduyu…
Şehit haberlerinin gelmesiyle beraber herkes vatandaşlarımızı olumsuz yönde etkileyeceğini bildiği halde birbirini suçlamaya hatta bu haberlerden bile bir çıkar sağlamaya çabasına girdi. İktidar muhalefete, muhalefet iktidara yüklenmeye, askerlik hayatları boyunca yanaşık düzen eğitiminden başka eğitim görmemiş yazarlar orduya saldırmaya hatta ordunun hatalı olduğunu yazmaya, televizyonlar ise ateşe körükle gitmeye başladı.
Unutmamız gereken bir noktaya parmak basmak istiyorum:
Saldırının yapıldığı sırada Türkiye’nin hangi durumda olduğu?